Magda Gessler jest znaną restauratorką, a także osobowością telewizyjną. Od 2010 roku tworzy program „Kuchenne Rewolucje”, jednak jej dochody pochodzą też z innych źródeł. Ile zarabia Magda Gessler i na czym?
Rozpoznawalność telewizyjna z reguły przekłada się na wymierne zyski celebryty. Przykładem potwierdzającym tę zależność jest Magda Gessler, czyli restauratorka znana z programu stacji TVN. Choć przed programem mogła liczyć na spore zarobki, dopiero rozpoznawalność przyniosła jej prawdziwą fortunę.
Spis treści
Kim jest Magda Gessler?
Pytanie o to, ile zarabia Magda Gessler, interesuje nie tylko miłośników plotek, ale także smakoszy i restauratorów. Gwiazda jest jednym ze wzorów dla osób działających w branży gastronomicznej. Jednak do swoich sukcesów doszła ciężką pracą, a rozpoznawalność zyskała dopiero dzięki udziałowi w programie „Kuchenne Rewolucje”.
Magda Gessler od wielu lat zajmuje się biznesem restauracyjnym, a zdobyte doświadczenie wykorzystuje w programie. Odkąd zyskała popularność wielu milionów telewidzów, mogła odważniej wejść na kolejne pola swojej działalności.
Ile zarabia Magda Gessler i na jakich działaniach?
Na to, ile zarabia Magda Gessler, składa się kilka obszarów działalności celebrytki. Najważniejszy dochód to kontrakt z telewizją TVN na „Kuchenne Rewolucje”, za który rocznie otrzymuje około 600 tysięcy złotych. Nieco niższe pobory otrzymuje za bycie jurorem w polskiej edycji programu MasterChef. Występuje też gościnnie w innych programach kulinarnych i rozrywkowych emitowanych przez stację TVN. To wszystko może przynieść zyski na poziomie nawet miliona złotych rocznie.
Zarobki z działalności telewizyjnej to nie jedyne źródło dochodu osobowości telewizyjnej. Magda Gessler ma kilka dobrze prosperujących restauracji. Dodatkowo otrzymuje wynagrodzenie za udział w reklamach telewizyjnych, firmuje swoim nazwiskiem kilka marek produktów. Specjaliści rynku szacują, że roczny dochód gwiazdy wynosi około 2 milionów złotych.